Κι αν το Σχολείο ήταν η ευκαιρία μας; Η Δεύτερή μας Ευκαιρία;

 

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Χίου ενημερώνει την χιακή κοινωνία ότι συνεχίζει τις εγγραφές του για το σχολ. έτος 2013-2014.
Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας που λειτουργούν στην Ελλάδα από το 2000 υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν ως στόχο την παροχή και ολοκλήρωση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης ατόμων 18 ετών και άνω.
Στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Χίου (Σ.Δ.Ε.) μπορεί να φοιτήσει κάθε ενήλικας που δεν έχει, για οποιονδήποτε λόγο, φοιτήσει στο Γυμνάσιο και δεν έχει αποκτήσει απολυτήριο γυμνασίου. Στο Σ.Δ.Ε. θα έχει τη δυνατότητα να ολοκληρώσει τις γυμνασιακές σπουδές του σε 18 μήνες ή δύο σχολικά έτη. Αποφοιτώντας από το σχολείο θα είναι κάτοχος Απολυτηρίου Γυμνασίου ισότιμου με το Απολυτήριο τυπικού Γυμνασίου.
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Χίου λειτουργεί απογευματινές ώρες (4.30-8.30) στις εγκαταστάσεις του 2ου Γυμνασίου Χίου και παρέχει μαθήματα ελληνικής γλώσσας, μαθηματικών, αγγλικών, πληροφορικής, κοινωνικών και φυσικών επιστημών, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και αισθητικής αγωγής. Τα μαθήματα διδάσκονται με σύγχρονες μεθόδους, δίνοντας προτεραιότητα στις ανάγκες και στις δυνατότητες του ενήλικα μαθητή.
Στη δύσκολη εποχή που ζούμε η γνώση αλλά και η απόκτηση επιπλέον προσόντων είναι απαραίτητα για να βελτιώσουμε τη ζωή μας και την εργασιακή μας κατάσταση. Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας δίνει τη δυνατότητα στους ενήλικες μαθητές του και καινούριες γνώσεις να αποκτήσουν, αλλά και τυπικά προσόντα (Απολυτήριο Γυμνασίου) που θα τους βοηθήσουν στην εργασιακή τους εξέλιξη.
Οι εγγραφές στο σχολείο γίνονται κατά τις εργάσιμες μέρες και απογευματινές ώρες (17:00 έως 20:00) στο κτηριακό συγκρότημα του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου (πρώην Θηλέων). Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνηση μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 22710-81860 τις παραπάνω ημέρες και ώρες.

Του Αργύρη Τσέου, Διευθυντή του ΣΔΕ Χίου ? Σεπτέμβριος 2013